Hírek

 

Mérei László díjat kapott Dr. Boda Dezső kampuszigazgató

 

November 10-én a Pannon Egyetem is csatlakozott a Magyar Tudomány Napjához, amely kitüntetett szereppel bír a hazai tudományos eredmények bemutatásában. Az aulában tartott ünnepségen egyéb kitüntetések mellett a Polinszky-díjat is átadták.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora beszédében a hazai tudomány bemutatásában kiemelkedő eseménynek nevezte a Magyar Tudomány Napját. Az ünnepség alkalmával Dr. Boda Dezső Kőszegi Kampusz igazgató Mérei László díjat vehetett át. 

Forrás: http://www.veszprem.hu/veszpremieknek/hirek/kozeleti-hirek/5728-a-tudomany-a-megoldas-az-emberiseg-gondjaira

 

 

 


 

Kulturális örökség menedzsment és fenntartható fejlődés szakirányú továbbképzés és Nemzetközi tanulmányok mesterképzés indul Kőszegen 2016 szeptemberében!

További információk:

Kulturális örökség menedzsment és fenntartható fejlődés ITT

Nemzetközi tanulmányok ITT

 

CHM IS

 


 

 

 Pályázati felhívás – KRAFT Jövőépítő Pályázat 

Hogyan fejlesztené és tenné vonzóbbá a várost és környékét a fiatalok számára?

A veszprémi KRAFT-Pont meghirdeti a KRAFT Jövőépítő Pályázatot, amelyre 18. életévüket betöltött, Veszprémben lakó vagy a Pannon Egyetem veszprémi székhelyén tanuló egyetemi hallgatók és felnőttképzésben résztvevők jelentkezését várják.

A pályázatok beérkezésének határideje: 2016. május 15., éjfél.

 

További információ: http://www.gtk.uni-pannon.hu/kraft-jovo-palyazat/

 


 

Megjelent Sümegi István könyve

Sümegi István: Mit jelent kérdezni? A humántudományok és az értelem keresése. iASK, Kőszeg, Savaria University Press, Szombathely, 2016.

 SmegiI

 


 

Budapesten mutatkozott be a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete
 
Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete 2015 novemberében alakult Kőszegen. Az intézet alapítói célként fogalmazták meg, hogy összekapcsolják a nyitott, egymással együttműködni kívánó, alkotó és gondolkodó szakembereket, tudósokat. Az FTI múlt csütörtökön Budapesten, az A38 hajón tartotta bemutatkozó rendezvényét. Az eseményen a vendégeket lézerfény installáció fogadta, melyet Mizsei Zoltán, az intézet kreatív zenei kutatási programkoordinátor és Mengyán András, Munkácsy-díjas seigner, a vizuális kutatási program ötletgazdája készítettek. Miszlivetz Ferenc, megbízott főigazgató beszédében bemutatta az Intézetet megalapozó Társadalomtudományok és Európa-tanulmányok Intézet (ISES) Alapítvány munkásságát, hangsúlyt fektetve a már több mint két évtizede megrendezendő Nemzetközi Nyári Egyetemre, az angol nyelvű képzésekre és a globális és közép-európai átalakulásokat elemző konferenciákra és publikációkra. Ismertette ezt követően a Kőszegen folyó KRAFT – Kreatív város, fenntartható vidék városfejlesztési projekt eredményeit.
 
IMG 3861
 
 

 
Magyar Hírlap .hu
 
Felavatták a Pannon Egyetem kőszegi kampuszát
 
Szeptembertől lesz a kampuszon oktatás
 
Felavatták szerdán a Pannon Egyetem kőszegi kampuszát, ahol szeptemberben kezdődik meg az oktatás. Nemzetközi tanulmányok mesterszakon angol nyelven, kulturálisörökség-menedzsment és fenntartható fejlődés szakon szintén angol nyelvű továbbképzés indul, de a tervek szerint a kínálatot később tovább bővítik például EU-projektmenedzsment, turisztikaidesztináció-menedzsment, valamint szőlő- és borászati mérnök szakkal.

Boda Dezső a kőszegi kampusz megbízott igazgatója az avatóünnepségen úgy fogalmazott: a régió egyetemei együttműködésre vannak ítélve. Ezt ismerte fel a veszprémi székhelyű Pannon Egyetem is, amikor létrehozta azt a képzési helyekből, álló hálózatot, amelynek fontos része most már Veszprém, Keszthely és Nagykanizsa mellett Kőszeg is.Gelencsér András rektor avatóbeszédében azt hangsúlyozta: a Pannon Egyetem a maga hat-hétezer hallgatójával az ország hatodik legjelentősebb egyeteme, amelyen egyre nagyobb szerepe lesz a kutatás-fejlesztésnek, amely terveik szerint a társadalomtudományok területén a kőszegi kampusz egyik erőssége lehet.Básthy Béla (Fidesz) alpolgármester arra emlékeztetett: Kőszeg mindig is iskolaváros volt, annak pedig komoly távlatai vannak, hogy egyre inkább meghonosodik a magas minőséget képviselő egyetemi oktatás, amiben szavai szerint komoly érdemei vannak Miszlivetz Ferenc professzornak, az ISES Alapítvány és a Felsőfokú Tanulmányok Intézete (IASK) főigazgatójának.
 
A felsőoktatás fejlesztése összhangban van a Kreatív Város Fenntartható Vidék (KRAFT) elnevezésű mintaprogrammal is, amelynek köszönhetően megújulhat Kőszeg belvárosának több olyan patinás épülete, amelyek közül a későbbiek során több is oktatási célokat szolgálhat a jövőben - tette hozzá. Az avatóünnepségen átadták a Pannon Egyetem díszdoktori címét Bogyay Katalinnak, Magyarország ENSZ-nagykövetének, aki az indoklás szerint hosszú évek óta figyelemmel kíséri, segíti, szívén viseli Kőszeg oktatási, kulturális, idegenforgalmi fejlődését, és sokat tett azért is, hogy megindulhasson a városban az egyetemi képzés.
 
Bogyay Katalin a díszes oklevél átvétele után A multilaterális és kulturális diplomácia szerepe a nemzetek közötti párbeszédben címmel tartott előadást.

A Pannon Egyetem kőszegi kampuszát január elsején hozta létre az egyetem a kőszegi ISES (Institute for Social and Europen Studies) Alapítvánnyal, a Felsőfokú Tanulmányok Intézetével és Kőszeg önkormányzatával együttműködve. A képzés a kőszegi Európa-házban zajlik majd, a Pannon Egyetem által delegált tudományos minősítésekkel is rendelkező oktatókkal, erősen támaszkodva az alapítvány körül az utóbbi húsz évben összegyűlt kutatókra is.
 
koszeg-campus-megnyito3  gelencser-bogyay  avato-csoportkep

Elérhetőség

Email: info@pek.uni-pannon.hu
Telefon: +36 94 563 055
Cím: 9730 Kőszeg, Chernel u. 14.