english

Már megrendelhető a Jody Jensen által szerkesztett “Emlékezet-politika és populizmus Délkelet-Európában és a Balkánon” c. könyv

Már megrendelhető a Jody Jensen által szerkesztett “Emlékezet-politika és populizmus Délkelet-Európában és a Balkánon” c. könyv

A Routledge kiadó új könyvét, Jody Jensen, a Pannon Egyetem Kőszegi Kampusz egyetemi docense és az FTI-iASK tudományos főmunkatársa szerkesztette.


“Ez a könyv az emlékezetpolitikát vizsgálja Délkelet-Európában az erősödő populizmus és annak a hivatalos emlékezetre és politikára gyakorolt hatalmi befolyás összefüggésében. Arról a fokozott politikai, média- és tudományos figyelemről szól, amelyet az európai kontinensen és a világon mindenütt az alulról jövő elégedetlenség, frusztráció és kulturális ellenállás erősödésére fordítanak. E folyamatok összetettségének bemutatása érdekében a kötet túllépi a diszciplináris határokat, és az emlékezetpolitika, valamint az emlékezet és a populizmus közötti összefonódások vizsgálata érdekében vizsgálja az emlékezetpolitikát. Megmutatja, hogy az emlékezetpolitika a szimbolikus küzdelem egyik legfontosabb területévé vált a kortárs “jelentésalkotás” folyamatában, teret biztosítva olyan szereplők, mozgalmak és más emlékezeterősítő technikák számára, akik megkérdőjelezik és rámutatnak az emlékezet és a felejtés hivatalos narratíváinak inkoherenciáira.”


További részletek ezen a LINKEN!

2021. Július 06. 11:22

Elérhetőségek

Pannon Egyetem - Kőszeg Kampusz

E-mail: info@pek.uni-pannon.hu
Telefon: 06 94 200 535
Cím: 9730 Kőszeg, Chernel u. 14.

Nyitvatartás:

Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 13.30

Kampusz

Kőszeg: Ahol multidiszciplináris látásmód uralkodik, ahol a kritikai gondolkodást tanítják és ahol a múlt és a jövő találkozik.
A kampusz Nyugat-Magyarországon, Kőszeg szívében fekszik. A történelmi kisváros hangulatos, páratlan környezete kiváló lehetőséget biztosít a minőségi tudás elsajátításához.

A Kőszegi Kampusz nem csak értékes diplomát kínál, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a hallgatók vezető kutatók irányításával élvonalbeli kutatásokban vegyenek részt: a hallgatóink abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy az Egyetem és a Kampusz mellett a közelmúltban alapított „Instute of Advanced Studies Kőszeg” (iASK) kutatóintézet munkájában is részt vegyenek. 

Kőszeg: A jövő itt kezdődik.