english

27. Nemzetközi Nyári Egyetem – Trónok harca Kelet és Nyugat között

27. Nemzetközi Nyári Egyetem – Trónok harca Kelet és Nyugat között

2022. június 27. és 2022. július 01. között
Kőszeg, Magyarország

A 27. Nemzetközi Nyári Egyetemet a Kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-iASK) és a Társadalmi és Európai Tanulmányok Intézete Alapítvány (ISES) szervezi, együttműködve a Pannon Egyetemmel, az UNESCO Kulturális Örökség és Fenntarthatóság Kőszegi Tanszékével, az UNESCO Magyar Nemzeti Bizottságának védnöksége alatt.


Mivel az új geopolitikai realitások többszörös biztonsági fenyegetést és új fegyveres konfliktusoktól való félelmet eredményeznek világszerte, egyre nagyobb kihívást jelent az emberiséget egzisztenciálisan fenyegető egyéb globális problémák terén való együttműködés. A 27. Nemzetközi Nyári Egyetem a geoszféra átalakulására összpontosít, és azt vizsgálja, hogy a globális szintű hatalmi eltolódások hogyan befolyásolják a politikát, a gazdaságot, az ökológiát, a technológiát és a kultúrát. Hol vannak a globális geopolitikai rend újradefiniálásának új csataterei? Milyen egyesítő és megosztó tényezők alakítják napjaink politikáját? Hogyan alakítja a történelem és az emlékezet a jövőt?


Az angol nyelvű online előadások és szakmai vitaműhelyek mellett kora esténként online koncertfilmek és videoklipek színesítik a Nyári Egyetem programját.


A Nyári Egyetem a következő fő témák köré szerveződik:


– Oroszország és az új globális rend(etlenség)
– Emberi biztonság és migráció egy új geopolitikai kontextusban
– Hatalom és diskurzus: Információs háborúk, algoritmusok és demokrácia
– Németország és Oroszország között: A bővítés jövője – V4+
– Széttöredezés vagy összefogás? Jövőbeli forgatókönyvek a Nyugat-Balkán számára
– Globális válságok és fenntartható jövő?
– Emlékezet az átmenetben
– Oktatás a jövőért


Jelentkezési határidő:


2022.06.12.


 


További információk:


https://iask.hu/hu/27-nemzetkozi-nyari-egyetem-tronok-harca-kelet-es-nyugat-kozott/ 

2022. Május 11. 13:04

Elérhetőségek

Pannon Egyetem - Kőszeg Kampusz

E-mail: info@pek.uni-pannon.hu
Telefon: 06 94 200 535
Cím: 9730 Kőszeg, Chernel u. 14.

Nyitvatartás:

Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 13.30

Kampusz

Kőszeg: Ahol multidiszciplináris látásmód uralkodik, ahol a kritikai gondolkodást tanítják és ahol a múlt és a jövő találkozik.
A kampusz Nyugat-Magyarországon, Kőszeg szívében fekszik. A történelmi kisváros hangulatos, páratlan környezete kiváló lehetőséget biztosít a minőségi tudás elsajátításához.

A Kőszegi Kampusz nem csak értékes diplomát kínál, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a hallgatók vezető kutatók irányításával élvonalbeli kutatásokban vegyenek részt: a hallgatóink abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy az Egyetem és a Kampusz mellett a közelmúltban alapított „Instute of Advanced Studies Kőszeg” (iASK) kutatóintézet munkájában is részt vegyenek. 

Kőszeg: A jövő itt kezdődik.