english

Örökléstan Mendel előtt Kőszegen – Tudomány a kocsmában Poczai Péterrel

Örökléstan Mendel előtt Kőszegen – Tudomány a kocsmában Poczai Péterrel

2022. NOVEMBER 2., 18.00
Hotel Írottkő Kőszeg

Szeretettel várunk minden érdeklődőt november 2-án, szerdán, hat órai kezdettel Kőszegen, az Írottkő Hotel Bárjában megtartott előadásra és az azt követő beszélgetésre. Meghívott előadónk az Intézet kutató kollégája, a növénygenetikus Poczai Péter, a Finn Természettudományi Múzeum kutatási igazgatója.


Poczai Péter eddigi életútjáról, tevékenységéről a Duna Televízió készített interjút szeptember végén Helsinkiben, amely megtekinthető az alábbi LINKEN.


“A Festetics rejtély” címmel megjelent könyvében a Kőszegen élt magyar gróf, Festetics Imre munkásságát vizsgálja, aki már Mendel előtt felfedezte az öröklődés alapelveinek jó részét. E témában írt angol nyelvű könyve az idei évben jelent meg a Taylor & Francis Kiadó gondozásában.

2022. November 02. 09:04

Elérhetőségek

Pannon Egyetem - Kőszeg Kampusz

E-mail: info@pek.uni-pannon.hu
Telefon: 06 94 200 535
Cím: 9730 Kőszeg, Chernel u. 14.

Nyitvatartás:

Hétfő: 8.00 - 16.00
Kedd: 8.00 - 16.00
Szerda: 8.00 - 16.00
Csütörtök: 8.00 - 16.00
Péntek: 8.00 - 13.30

Kampusz

Kőszeg: Ahol multidiszciplináris látásmód uralkodik, ahol a kritikai gondolkodást tanítják és ahol a múlt és a jövő találkozik.
A kampusz Nyugat-Magyarországon, Kőszeg szívében fekszik. A történelmi kisváros hangulatos, páratlan környezete kiváló lehetőséget biztosít a minőségi tudás elsajátításához.

A Kőszegi Kampusz nem csak értékes diplomát kínál, hanem azt is lehetővé teszi, hogy a hallgatók vezető kutatók irányításával élvonalbeli kutatásokban vegyenek részt: a hallgatóink abban a kiváltságos helyzetben vannak, hogy az Egyetem és a Kampusz mellett a közelmúltban alapított „Instute of Advanced Studies Kőszeg” (iASK) kutatóintézet munkájában is részt vegyenek. 

Kőszeg: A jövő itt kezdődik.